Категорија: АКТИВНОСТИ

Улогата на социјалниот работник во борбата против насилството врз жените и семејното насилство

2017 година Здружението на социјални работници на Македонија, на ден 27.11.2017 (понеделник) оддржа настан во рамките на глобалната кампања „16 дена активизам против родово-базираното насилство“. Темата на овој настан беше „Улогата на социјалниот работник во борбата против насилството врз жените…

Прочитај повеќе

ЗСРМ во медиумите

Aleksandar Mitanoski во утринската програма на телевизија Телма, во кое говореше за улогата и важноста на социјалниот работник во општеството.

Прочитај повеќе