Категорија: НАСТАНИ

Ное 23

Март, месец на социјалната работа

  МАРТ – МЕСЕЦ НА СОЦИЈАЛНАТА РАБОТА Претседателот Гоце Прцуловски, заедно со други членови на ЗСРМ, присуствуваа на јавна расправа со став за поддршка и побрзо носење на Законот за социјална заштита. Со Законот за прв пат се регулира системот…

Прочитај повеќе
Ное 23

Социјална работа и попис

Социјална работа и попис – имаат ли нешто заедничко 06.12.2019 г. На средбата на која учествуваа членови на ЗСРМ и ЗСР-Скопје, други социјални работници како и припадници на организации на лица со попреченост се разви конструктивна дебата, каде е донесен…

Прочитај повеќе
Ное 23

Ден на социјалните работници

10.06.2018 година Почнуваме! 🎉 Нека ни е честит 10 јуни, Денот на социјалните работници во Македонија! Здружението на социјални работници на Македонија, Здружението на социјални работници на град Скопје и Асоцијацијата на студенти по социјална работа подготвија информативни пораки за…

Прочитај повеќе